Sve što treba da znate o najnovijem Samsung Galaxy S9 telefonu

od Imaginarijum 0

Samsung je zvanično predstavio svoj najnoviji pametni telefon Samsung Galaxy S9 koji će, sudeći po specifikacijama, postaviti nove standarde za narednu godinu bar kada su Android telefoni u pitanju.

 

 

Novi telefon poseduje prepoznatljiv Samsungov displej od ivice do ivice, AR emoji, moćnu kameru i do sada neviđenu opciju za slowmotion video. Samsung je najavio da će pametni telefon imati značajno poboljšanu kameru i neverovatne karakteristike koje će ga, kako kompanija očekuje, učiniti vrhunskim igračem na tržištu. Kamera uključuje dvostruki otvor blende, što znači da objektiv kamere može biti veći ili manji jer na taj način možemo kontrolisati svetlost u uslovima slabog osvetljenja. Obe zadnje kamere imaju po 12 megapiksela, dok prednje selfi kamere imaju po 8 megapiksela. 

 

 

iPhone je među prvima integrisao Animoji, a sada je Samsung nastavio tim stopama i pokrenuo AR Emoji – opcija koja korisnicima dozvoljava da kreiraju lične avatare pomoću tehnologije augmentativne realnosti i prednje kamere telefona. Kopiranjem pokreta i izraza lica dobijate originalni avatar koji sa lakoćom možete slati u vidu GIF-a ili preko WhatsApp poruka ili Facebook Messenger aplikacije. 

Jedan od najuzbudljivijih novih aspekata Galaxy S9 modela je kamera sa super slowmotion opcijom koja vam dozvoljava da snimite čak 960 kadrova u sekundi što je dovoljno sporo da usnimite zamah krila ptice u letu ili balon pun vode u trenutku kada eksplodira. Ovaj novi slowmotion način rada može se naći u aplikaciji za kameru i koristi detekciju pokreta kako bi pronašao savršen trenutak za slowmotion, što znači da jednostavno morate podesiti aplikaciju i sačekati da kamera “uhvati” taj pravi momenat.

 

Samsung Galaxy S9 biće dostupan u dva modela, Galaxy S9 sa 5.8-inčnim ekranom i Galaxy S9 plus koji karakteriše znatno veći displej od čak 6.2 inča. Kao što je i očekivano, oba modela imaju senzor otiska prsta i dolaze nam u četiri boje, crnoj, ljubičastoj, plavoj i sivoj, a zvanično će biti pušteni u prodaju već 16. marta, po ceni koja se kreće od 800 do 900 dolara.

 

 

Share This: