Ovo su najlepši prizori sa svečanog otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara u Pjongčangu

od Imaginarijum 0

Poigravanje leda i vatre, plesači koji prkose gravitaciji i zaslepljujući vatrometi obeležili su spektakularnu ceremoniju otvaranja 23. Zimskih olimpijskih igara koje se po prvi put održavaju u Pjongčangu u Južnoj Koreji. Tema ovogodišnjeg otvaranja bila je “Mir u pokretu”, dok je svečanost pratila imaginarnu priču o petoro dece iz ruralnih delova Južne Koreje na njihovom putovanju kroz nacionalnu kulturnu i istorijsku prošlost, sadašnjost i budućnost ove zemlje. Na simboličan način budućnost je predstavljena kao svet kojim vlada harmonija dok je hor na sceni izveo himnu mira “Imagine” Džona Lenona. 

Sportisti iz 91 zemlje su potom defilovali sa svojim nacionalnim zastavama, dok su predstavnici Severne i Južne Koreje bili poslednji koji su se ujedinjeni pod jednom zastavom predstavili publici. Preko 35 000 gledalaca na rekordno niskim temperaturama uživalo je u fantastičnim koreografskim nastupima mnogobrojnih plesača i umetnika u tradicionalnim nošnjama.  Zvuci K-pop muzike, energični plesni performansi i eksplozije boja prethodili su veličanstvenom paljenju olimpijskog plamena i ujedno istorijskog trenutka za Južnu Koreju.

Boje Srbije u zimskim sportovima ove godine brane skijaši Nevena Ignjatović, Marko Vukićević, Marko Stevović i nordijski skijaš Damir Rastić. U nastavku uživajte u spektakularnim prizorima najvećeg zimskog sportskog događaja godine!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: