Karbonara po receptu Gvinet Paltrou postaće vaše omiljeno vikend jelo

od Imaginarijum 0

Knjiga recepata Gvinet Paltrou “It’s All Easy” puna je laganih vikend obroka koje svako može da pripremi, uključujući i ovaj recept za pastu karbonara. Glumica i majka dvoje dece u uvodu svoje poslednje knjige recepata opisala karbonaru kao vikend večeru koju je neverovatno lako napraviti, a sve sastojke skoro da uvek imate na raspolaganju: špagete, slanina, jaja i parmezan. Njen recept za karbonaru je prilično standardan, i ako je do sada niste spremali u kućnoj varijanti, ovaj vikend je savršena prilika da probate. 

 

25749f2795cdc1d1_carbonara3.xxxlarge_2x

 

Sastojci:

  • 100 grama sitno iseckane pančete ili slanine
  • 2-3 žumanceta
  • 1 jaje
  • 1 1/2 šolja fino rendanog parmezana
  • 1 kašičica sveže mlevenog bibera
  • 300 grama bukatini testenine ili bilo kojih špageta 

Priprema:

U usoljenoj vodi skuvajte testeninu, a u tiganju propržite slaninu ili pančetu 5-7 minuta dok ne postane hrskava.

U većoj posudi pomešajte žumanca, celo jaje, parmezan i biber. 

Testeninu pripremite al dente prema uputstvu, procedite (sačuvajte šolju vrele vode u kojoj se kuvala) i dodajte u posudu sa jajima i sirom. U smesu ubacite pančetu, dodajte malo vrele vode i lagano mešajte sve dok sos ne dobije kremastu teksturu.
Servirajte i pospite rendanim parmezanom. Prijatno! 

 

8dea10b6b8726310_carbonara1.xxxlarge_2x

 

7672606b093f6830_carbonara4.xxxlarge_2x

 

 

Share This: