Koje grčko ostvro odabrati ovog leta?

od Imaginarijum 0

Jedan ljudski život nije dovoljan da se spozna lepota grčkih ostrva, kojih u razuđenom arhipelagu, rasutom u tri mora, ima između 1.200 i 6.000, što je i dalje predmet naučnih rasprava. Jedno je sigurno, kada bi posetili baš sva grčka ostva, ostrvca i školja i na svakom se zadržali samo po jedan dan, trebalo bi vam najmanje 7,5 godina! 

Zato je Odeon World Travel iz svoje letnje ponude za svoje putnike izabrao ostrva koja predstavljaju esenciju, najlepše grumenje mozaika koji tvori lepotu Grčke.

samos

Samos

Samos – Još uvek pomalo usnuo u prohujalom vremenu, opijen šumom talasa Egeja. To je Pitagorino rodno mesto, nekada veliki trgovački centar, poznat po ukusnom vinu, kvalitetnom siru i najslađem medu Mediterana. Samos je Grčka kakva je nekada bila, idealno mesto za opuštanje i odmor.  

Corfu-island

Krf

Krf – Svi dobro poznajemo Krf, koji je deo naše istorije, pod kožu nam je ušao i baš zato je lepo često  mu se vraćati i kao „svoj na svome“ uživati u njegovoj lepoti i kulturnom blagu.

crete

Krit

Krit – Zevsovo ostrvo, najveće od svih. Most kojim je ideja i iskra ljudske civilizacije prešla iz Egipta u Evropu. Toliko veliki da mu se morate vraćati više puta, jer jedno leto je malo da bi se okupali na svim prelepim plažama i istražili duboku kulturu koju čuva u mnogim muzejima, usnulim gradićima i divnim planinskim pećinama.

beautiful Greek islands - Symi, Dodecanese

Rodos

Rodos – Kada bismo morali izabrati samo jedno od svih ostrva Grčke, to bi svakako bio Rodos, kolevka vitezova Svetog Jovana, herojsko mesto antičkih mitova i svetskih čuda. Dovoljno veliki da svakom posetiocu može ispuniti želju i ostvariti potrebu. Dovoljno lep da ga se po povratku sa odmora dugo i često sećate.skiatos

Skiatos

Skiatos – Mama Mia! Ovo je pravi dragulj Grčke. Minijaturni El Dorado na samo sat vremena leta od Beograda. Šezdesetak fenomenalnih plaža na samo 45 km2 površine! Ostrvo toliko lepo da bismo Tamo odlazili svakog vikenda, samo da udišemo miris borovine, u debelom hladu sa frapeom u ruci, zagledani u tirkiznu daljinu.

Greece-Zakynthos-Ionian-Islands-960x600

Zakintos

Zakintos – U poslednje vreme grčko-mletačku-đenovljansku lepotu ostrva, pokušali su da zamagle razuzdani omladinci, ali divne plaže na kojima morske kornjače i dalje polažu jaja i kitnjasti gradići, odoleli su tom talasu. Zato što su varvari dolazili i ranije, a divota duha i trajanja je neuništiva.

Nadam se da ste čitajući ove redove osetili prijatno uzbuđenje, jer kada izgovorimo ime nekog od ovih ostrva, misao se prosto otme i pobegne u plavetnilo mora, poljupce u skrivenim uvalama, kockaste stolnjake na blagom vetru, izgubi se među belim, uzanim sokacima, zagluši od zvona iz tirkizom ukrašenih crkvica. I kao da vas fizički povuče, čitavo telo poželi da odmah otputuje i stvori se tamo. Nije moguće odupreti se šarmu grčkih ostrva, barem nekoliko puta u životu.

            Zato je pravi momenat da posetite Odeon World Travel i zauzmete svoja mesta na čarter letovima koji će najelegantnije ispuniti želju duha i tela koju osećamo prema grčkoj lepoti. Dođite što pre, jer do 31. januara traju specijalni popusti!

 

 

 

Share This: