Nestle je lansirao sasvim posebnu pink čokoladu!

od Imaginarijum 0

Osam decenija nakon što je svetu predstavio belu čokoladu, kompanija Nestle u saradnji sa proizvođačem kakaa Barry Callebaut i renomiranim japanskim poslastičarem Yasumasom Takagijem najavio je lansiranje pink verzije najvoljenije poslastice na svetu!

Ukoliko ste isprva pomislili da je reč o još jednom aditivima obojenom industrijskom konditorskom proizvodu, pravi je momenat da vas razuverimo: ova neodoljiva pink delicija koja nosi ime Ruby proizvodi se od potpuno prirodnog ružičastog semena kakaa, a prema rečima iskusnih degustatora čokolade, odlikuje je intenzivan ukus koji se kreće “između voćnih nota bobica i svilene kakao mekoće na nepcima”.

Svoju veliku premijeru Ruby je doživela na japanskom i korejskom tržištu i to kao verzija kultnih KitKat čokoladica, a oduševljenje koje je ova neobična poslastica izazvala na Dalekom Istoku, uticalo je na odluku proizvođača da je u prvoj polovini godine lansira online kao i u maloprodaji širom SAD-a, Velike Britanije,Francuske, Švajcarske i Nemačke. 

Drage kolege sladokusci, ne preostaje nam ništa drugo osim da maštamo o skorom susretu sa Ruby među rafovima nekog domaćeg supermarketa!

image840472_840_472

 

 

 

 

 

 

 

 

Share This: