Detox čaj od kurkume i đumbira- tajna lepe kože i zime bez gripa

od Imaginarijum 0

Sada kada su svi praznici zvanično završeni, možete primetiti da vam koža ne sija kao pre, da osećate hronični umor ili da jednostavno nemate dovoljno energije da izgurate dan. Sve ovo su signali koje vam telo šalje kada mu ne posvećujete dovoljno pažnje, a ono što je važno je da ih nikako ne ignorišete. Na ovaj način telo pokušava da vam kaže da vam je imuni sistem oslabio i da mu je neophodan jedan dobri stari detox tretman koji će vam omogućiti da zimu pregurate zdravi i sveži. Iz knjige recepata naših baka iskopali smo recept za čaj na bazi kurkume i đumbira koji će vam na prirodan način ojačati imunitet i povratiti blistav ten!

Lemon_Tea-5-homepage-1280x720

Kurkuma je začin poznat po svom antiseptičnom i antibakterijskom dejstvu, i sadrži mnogo vlakana, gvožđa, mangana, vitamina B6 i kalijuma. U kombinaciji sa đumbirom i limunom dobijate vitaminski koktel koji će ove zime postati vaš saveznik u borbi protiv prehlade i gripa a za njegovu pripremu biće vam potrebno:

  • Kurkuma
  • Koren đumbira
  • 2-3 kriške limuna
  • Med (po želji)
  • Kajenska aleva paprika (po želji)

Priprema:

Izmerite veliku teglu vode i prokuvajte je. Nakon toga ostavite vodu da  odstoji par minuta pa onda dodajte redom sve sastojke.

U vodu dodajte 1/4 kašičice kurkume.

Đumbir možete narendati, za intenzivniji ukus, ili iseckati na listiće. 

Limun isecite na veće kriške i dodajte na kraju.

Za slađi napitak uvek možete dodati malo meda ili kajenske paprike.

 

 

Share This: