Stvorite zdravu i prijatnu radnu atmosferu u 6 koraka!

od Imaginarijum 0

U ponedeljak stižete na posao gde zatičete hrpu papira i fajlova, šolju iz koje ste pili kafu još prošlog petka, gomile beleški i podsetnika, i ostale džidžabidže koje su se misteriozno godinama gomilale oko vašeg laptopa. Ako svemu tome dodate ustajali vazduh i loše osvetljenje dobićete jedan ne ako zdrav radni prostor.

Budući da smo i ove godine doneli odluku da budemo zdraviji, srećniji i zadovoljniji, zašto ne bismo to primenili i na naše radne stolove i učinili ih mnogo prijatnijim i zdravijim za rad. Pročitajte nekoliko dobrih saveta koje smo pripremili za vas kako biste se radovali svakom ponedeljku umesto što ga nedeljom popodne proklinjete.

Mala zelena oaza na radnom stolu

oaza-1

Čak i ako ne verujete da bi zelena radna površina mogla biti dobra za vaše zdravlje, svakako je lepo gledati je, a to se itekako računa. Ali u slučaju da vam je potrebno malo dodatnog podsticaja, mnoga istaživanja su pokazala da kaktusi zapravo mogu smanjiti kompjutersko zračenje, i zato svratite sutra do cvećare i nabavite nekoliko komada.

Napravite svoj feng shui kutak

kristali

Veruje se da kristali emituju posebnu energiju i pomažu u energetskom čišćenju prostora. Feng shui metoda poznatija kao “space clearing” pročistiće vaš radni prostor od nataloženih patogenih energija, i najvažnije, od loše energije koju pojedini ljudi emituju. Kako obožavaju eterične mirise, dodavanjem par kapi ulja od lavande ili eukaliptusa kristali dobijaju još više na intenzitetu, a vaša radna prostorija mirisaće i po nekoliko sati.

Zamenite stolicu pilates loptom

ball

Izazivamo vas da svoju udobnu, ergonomsku kancelarijsku stolicu zamenite velikom mekanom pilates loptom. Sedenje na ovoj lopti ne samo da će usloviti ispravljanje ramena i čitavog tela, već će uspostaviti ravnotežu u svim položajima i na taj način ojačati mišiće leđa i nogu i poboljšati cirkulaciju.

Hidratacija je važna

cordell-broadus-1-workplace-healthier-835x450

Nije da želimo da se ponavljamo, ali voda je dobra za vas. Konstantna hidratacija održava vašu energiju na visokom nivou i može vam pomoći da izbegnete svu onu brzu hranu, dok čini da vaša koža ostane prozračna, čak i na suvom kancelarijskom vazduhu.

Pojedite bananu!

banana

Ukoliko dodate jednu bananu svom zelenom smutiju, dobićete više zdravstvenih koristi nego što ste očekivali. Banane sadrže triptofan, protein koji vaše telo pretvara u serotonin i koji može osloboditi stres u haotičnim danima i poboljšati vaše raspoloženje.

Vlažne maramice su spas!

wipesSlučajno prosipanje sosa od ručka po radnom stolu ili razmena papira sa kolegama koji su vidno prehlađeni itekako može biti izvor zaraza i loših bakterija. Baš zato je važno da stvorite naviku redovnog brisanja tastature, telefona i stola i na taj način pomognete svom imunom sistemu da što ostane snažan u hladnim zimskim danima.

 

 

Share This: