Penušavi džin sa začinjenom kruškom- praznični koktel sa orijentalnim “tvistom”

od Imaginarijum 0

dzin-recepti-imaginarijum-magazin-srbija

Džin je oduvek bio omiljeno piće visokog društva i bez njega ne bismo uživali u osvežavajućem džin-toniku u vrelim letnjim danima ili u čuvenom Martini Dry koji je među poznavaocima dobrog alkoholnog užitka poznat i kao kralj koktela. Ali, da li ste znali da zahvaljujući svojim sofisticiranim cvetnim i voćnim notama, ovo čuveno alkoholno piće u kombinaciji sa slatkim sirupom kruške daje jedinstveni zimski koktel svilenkaste teksture koji će i najveće mrgude uvesti u veselo praznično raspoloženje!

kruske-imaginarijum-magazin

Za ovo piće biće potrebno da napravite jednostavan sirup sa kruškom, zvezdastim anisom i ljutkastim kardamom začinom koji karakterišu topli i pikantni ukusi, i koji možete dodati čak i u svoj omiljeni večernji čaj.

Za koktel:

  • 60 ml džina
  • 30 ml soka od limuna
  • 1 belance
  • 20 ml sirupa od kruške (koji ste prethodno pripremili)
  • 40 ml klub sode
  • zvezdasti anis (za dekoraciju)

Za sirup od začinjene kruške:

  • 1 šolja vode
  • 1 šolja šećera
  • 1 kruška, oljuštena i iseckana na komadiće
  • 3 zvezde anisa
  • 2 mahune krdamom začina (ili kašičica mlevenog kardamoma)

dzin-koktel-imaginarijum-lifestyle-magazin-srbija

Priprema sirupa

Dodajte vodu, šećer, krušku, zvezdanu anizu i kardamonske pločice u manji sud. Mešati 5 mnuta na srednjoj vatri dok se šećer ne rastopi. Ostavite da se potpuno ohladi. Procedite krušku i začine. Preostali sirup se može čuvati u frižideru.

Priprema koktela

Napunite šejker sa ledom. Dodajte džin, limunov sok, belance i sirup od začinjene kruške. Mućkajte 15 sekundi ili dok se šejker ne zamrzne. Procedite u koktel čašu. Dodajte klub sodu, i ukrasite zvezdastim anisom. 

Živeli!!!

Priredila: M.T.

 

 

 

Share This: