Za vaše najlepše selfije – Samsung predstavio Galaxy A8 i A8 Plus

od Imaginarijum 0

S-serija Samsung pametnih telefona, koja predstavlja verovatno jednu od naboljih kolekcija ikada napravljenih, juče je postala bogatija za dva potpuno nova modela srednjeg ranga ali izvanrednih karakteristika – Galaxy A8 i Galaxy A8 Plus.

Južnokorejski gigant je na ovaj način postavio novi zlatni standard koji nam donosi savršen balans vrhunskog dizajna i stabilnih performansi po pristupačnoj ceni. Ovogodišnji A8 i A8 Plus telefoni u tehničkom smislu zamenjuju Galaxy A5 i Galaxy A7. Nedostatak zakrivljenih ivica, karakterističnih za modele iz S-serije, ovaj put je nadomešćen inovativnim karakteristikama.

Galaxy-A8-_orchid-grey1

Galaxy A8 ima AMOLED displej od 5,6 inča, dok je ekran A8 Plus telefona za dva inča veći. Kako bi privukli ljubitelje savršenih selfija, oba telefona poseduju prednju dualnu kameru rezolucije 16 megapiksela i 8 megapiksela, kao i zadnju kameru od 16 megapiksela. Svaki od njih ima takozvani “infinity” ekran i memoriju od 32GB ili 64GB koja se može dodatno proširiti do 256GB sa microSD karticom. A8 poseduje 4GB RAM-a, dok A8 Plus skladišti 4GB ili 6GB RAM memorije.

 

Galaxy-A8_orchid-grey21

Manji A8 model ima bateriju od 3000 mAh, dok je baterija A8 Plus telefona ista kao i kod čuvenog Galaxy S8 Plus modela – 3.500 mAh. Oba pametna telefona karakterišu senzori otisaka prstiju (postavljeni ispod zadnje kamere), USB Tip-C, Samsung Pay funkcija i IP68 standard otpornosti na vodu i prašinu.

Galaxy-A8-_gold

Kamera takođe sadrži video digitalnu stabilizaciju slike, kao i “hyperlapse” mehanizam za kreiranje video zapisa. Uređaji će biti dostupni u slobodnoj prodaji početkom januara i to u crnoj, sivoj, zlatnoj i plavoj boji. Koji se vama najviše dopada?

autor: M.T.

 

Galaxy-A8_gold2

 

 

Share This: