Kako odoleti ovim slatkim malim medenjacima?

od Imaginarijum 0

Da li vam se dopada ideja da za predstojeće praznike obradujete drage ljude  kolačima koje ste sami pripremili? Ukoliko, uprkos velikoj želji, priprema poslastica nije veština kojom se možete pohvaliti, vreme je da svoje ojačate svoje samopuzdanje u kuhinji pripremom  brzih i jednostavnih medenjaka koji će zagarantovano istopiti srca onih kojima ih darujete!

Za pripremu ukusnih medvedić biskvita biće vam potrebno:

  • modla za kolače u obliku medvedića
  • 110g brašna
  • 20g gustina
  • 1 kašičica cimeta
  • prstohvat soli
  • 50g meda
  • 5 kašika vode
  • 30g ulja
  • 70g badema ili plodova po želji

cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan-1

Priprema:

  • Zagrejte rernu na  160°C (320 F)
  • Pomešajte  u činiji 110g brašna, 20 g gustina, kašičica cimeta i prstohvat soli
  • Pomešajte 50g meda, 5 kašika vode i 30 g ulja pa to sve sjedinite sa mešavinom brašna i gustina.
  • Dobijeno testo razvijte oklagijom do debljine za medenjake, pa koristeći modlu napravite kolečiće u obliku medvedića.
  • Iglom ili olovkom nacrtajte lice medvediću i napravite malo udubljenje na svakom kolačiću, pa u njega ubacite badem ili orašasti plod po želji. Pažljivim pokretima prekrijte plod testom tako da izgleda kao da ga medvedić čvrsto drži svoim šapama.
  • Pecite oko 10 minuta, a potom smanjite temperaturu na 150°C i pecite dodatnih 10 minuta
  • Kolačići su gotovi i spremni za degustaciju!

cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan-3

 

cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan-4

 

cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan-5

 

cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan-8

 

cute-hugging-bear-cookies-maa-tamagosan-12

 

foto: Bored Panda

 

 

Share This: