Kako je jedan pink ananas vratio stari sjaj engleskom gazdinstvu

od Imaginarijum 0

Imanje Berington Hol smešteno u zapadnom engleskom okrugu Herefordšir, već nekoliko vekova važi za  jedno od najlepših mesta na ovom delu britanskog ostrva. Pored  veličanstvenog neoklasičnog zamka-muzeja iz 18. veka, posed plemićke porodice Kouli krase i velelepni vrtovi neobičnog rastinja, koji su, uprkos predanom održavanju vlasnika, u poslednjih nekoliko godina stasali za kompletnu restauraciju. 

pineapple-pavillon_2

Kako bi u zamak privukli što više posetilaca i na taj način parku i vrtovima vratili stari sjaj i izgled kakav zaslužuju, vlasnici imanja i lokalna zajednica angažovali su umetnike Heder Pik i Ivana Morisona, koji su, u saradnji sa lokalnim arhitektonskim studijom Artura osmislili i izgradili avangardni paviljon u obliku origami ananasa, sagrađen metodom stare japanske tehnike savijanja papira. 

 

pineapple-pavillon_3

Zahvaljujući neobičnoj, osam metara visokoj voćki od aluminijuma i drveta čija boja odgovara džordžijanskom enterijeru samog zamka, Berington Hol je u rekordnom roku postao jedna od hot spot lokacija za venčanja i druge privatne i korporativne svečanosti, čime je omogućeno do sada najveće renoviranje vrta, a kako će izgledati novo “zeleno lice” ovog bajkovitog gazdinstva pokazaće vreme i nezaustavljivi ciklus prirode!

pineapple-pavillon_4

 

pineapple-pavillon_5

 

pineapple-pavillon_6

 

 

 

Share This: