Najbolje od vijetnamske kuhinje: piletina u sočnom narandža sosu

od Imaginarijum 0

piletina-kineskia-hrana-recepti-gastro-kuvanje-imaginarijum-lifetsyle-magazin-srbija

Ukoliko biste pogled na ulice prekrivene prvim decembarskim snegom najradije menjali za uživanje na nekoj egzotičnoj azijskoj destinaciji, pravi je momenat da se čulom ukusa zaputite do Vijetnama i pripremite ukusnu piletinu u sosu od narandže! Uživanje je zagarantovano, a sastojci koji su vam potrebni za ovo gastro putovanje za 4-6 osoba su sledeći:

  • 1 šolja pilećeg bujona
  • 1 šolja svežeg soka od narandže
  • 1 kašičica meda
  • 1/2 šolje soja sosa
  • 1 kašika maslinovog ili kokosovog ulja
  • 3 pileća filea sitno iseckana na kockice
  • so i biber
  • 4 šolje iseckanog svežeg povrća po izboru (naš predlog: brokoli, paprike, šargarepe, tikvice)
  • 1 čašica kesten pirea
  • 4 čena iseckanog belog luka
  • 1 kašičica đumbira
  • 2 glavice crnog luka, sito iseckane
  • seme susama
  • basmati pirinač

healthy-orange-chicken-vegetables08

 

  1. Ubacite iseckani pileći file u mešavinu bujona, meda, soja sosa i 1/4 soka od narandže ostavite da odstoji. Začinite solju i biberom po izboru.
  2. U zagrejan tiganj ubacite piletinu natopljenu sosom i dinstajte dok meso ne porumeni.
  3. Dodajte kesten pire i sveže povrće i dinstajte 5-7 minuta. Izdinstanu mešavinu ostavite sa strane.

U prazan tiganj dodajte maslinovo ulje, zagrejte i ubacite dodajte još malo maslinovog ulja i zagrejte. Dodajte beli luk, crni luk i đumbir, dinstajte par minuta pa dodajte prethodno pripremljenu piletinu sa povrćem. Mešavinu prelijte preostalim sokom od narandže.

Jelo servirajte preliveno preko basmati pirinča i garnirajte svežim crnim lukom i semenom susama.

Prijatno!

 

Share This: