Gurmanski vikend obrok: topla salata od krompira i komorača

od Imaginarijum 0

salata-od-komoraca-i-toplog-krompira-gastro-recepti-imaginarijum-lifestyle-magazin-srbija

 Krompir je kralj jednostavnih i ukusnih jela sa comfort food predznakom, i kao takav zaslužuje da se na našoj trpezi nađe neradnim danima ili onda kada smo raspoloženi za brze, ukusne i jake obroke u kojima se uživa bez griže savesti i razmišljanja o brojkama unutar kalorijskih tablica. Zato je naš gastro predlog za ovu nedelju neodoljiva gurmanska čarolija u vidu sočne i tople krompir salate sa komoračem, koju možete pripremiti prema sledećem receptu:

  • 6 tankih listova slanine, sitno iseckanih
  • 1kg oljuštenog krompira, isečenog na četvrtine
  • 1 komorač, tanko iseckan
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/4 šolje majoneza
  • 1/4 šolje neutralne pavlake
  • 2 kapike kapra
  • sok od jednog limuna
  • morska so  + biber
  • veza tanko iseckane mirođije
  • parmezan 

Warm-Potato-and-Fennel-Salad-Anisa-Sabet-The-Macadames-7-7Priprema:

U šerpu sa hladnom vodom ubacite kromir i ostavite ga da proključa. Kuvajte krompir 10-15 minuta nakon ključanja i procedite. U međuvremenu, propržite slaninu sve dok ne postane hrskava i ostavite je sa strane.

Izmiksajte u blenderu maslinovo ulje, majonez, neutralnu pavlaku, kapar, limunov sok i so i biber po želji.

U velikoj činiji pomešajte vruć krompir sa slaninom, komoračem i mirođijom. Prelijte izmiksanim sosom, a porcije služite tople, nakon što ste ih prekrili bogatim slojem parmezana

Bon appétit!

Warm-Potato-and-Fennel-Salad-Anisa-Sabet-The-Macadames-8-8

 

 

Share This: