Novi Sony robot dolazi u formi najslađeg kućnog ljubimca!

od Imaginarijum 0

18 godina nakon lansiranja prvog robotičkog ljubimca po imenu Aibo, japanski elektronski gigant Sony predstavio je njegovu novu, tehnološki unapređenu verziju ovog veselog mehaničkog psića!

Novi Aibo opremljen je najsavremenijom verzijom veštačke inteligencije, oličenom u sposobnosti da stvori emocionalnu vezu sa članovima domaćinstva kao i da prikaže nizom facijalnih ekspresija prikaže različita raspoloženja. Ovo neodoljivo robo-štene u stanju je da se kreće duž 22 ose, svaki kontakt, dodir ili promena temperature uslovljavaju još živahnije i efektniju mimiku i pokrete tela, dok oči od OLED ekrana mogu da sijaju, trepere i kreiraju mini foto zapise uz pomoć mikro kamere koja takođe detektuje lica vlasnika i ukućana.

Unknown-35

Aiboova ličnost, ponašanje i veštine u najvećoj meri zavise od toga kako će vlasnik postupati prema njemu, a uz svakog robota dolazi bazični plan dresure postavljen na cloud servisu, koji korisnicima omogućava da upravljaju postavkama, pristupaju fotografijama i igraju se virtuelnom Aibo verzijom preko aplikacije Mi Aibo, koja je dostupna za  iOS i Android platformu. Na radost pasioniranih ljubitelja pametnih gedžeta iz celog sveta, zvaničan izlazak Aibo psića na tržište zakazan je za 11. januar 2018, a biće dostupan na zvaničnoj online prodavnici proizvođača po ceni od 1739 američlkih dolara.

 

 

 

Share This: