Zasladite oktobar sočnim kikiriki kolačem!

od Imaginarijum 0

U slučaju da i sama pomisao na kombinaciju crne čokolade i putera od kikirikija dovoljna da zagolica vaša gurmanska nepca podešena na kremaste, slatke i savršeno sočne zalogaje, šareni kikiriki kolač poslastica je koju morate isprobati u najbržem mogućem roku! Priprema ovog slatkiša iziskuje svega 45 minuta, što je gotovo dvostuko više od vremena potrebnog da vaši ukućani isprazne čitav pleh, a za njega su vam potrebni sledeći sastojci:

Za kolač:

  • 3 šolje brašna
  • 1/2 šolje kakao praha
  • 50g crne čokolade
  • 2 šolje šećera
  • 2 kašičice sode bikarbone
  • 1 kašičica soli
  • 2/3 šolje istopljenog neslanog maslaca
  • 2 kašike limunovog soka
  • 2 kašičice vanila ekstrakta
  • 2 šolje hladne vode

Za krem od kikirikija:

  • 1 šolja neslanog maslacaistopljenog na sobnoj temperaturi
  • 2 šolje šećera
  • 3 kašike neutralne pavlake
  • 1 kašičica vanila ekstrakta
  • 1 šolja putera od kikirikija
  • 1 šolja izmrvljenih čokoladnih bombona sa kikirikijem

Za dekoracju:

  • šolja čoladnih pralina ili šarenih kikiriki bombona

peanut-butter-lovers-cake00Priprema kolača:

Zagrejte rernu na 180°C i pripremite pleh za pečenje

U dubokoj činiji sjedinite brašno, kakao, sodu bikarbonu i so, a potom dodajte vanilu, limunov sok, vodu i prethodno istopljenu mešavinu maslaca i čokolade. Mutite miskerom dok se sastojci ne sjedine pa dobijenu masu sipajte u pleh i ubacite u rernu. Pecite kolač  30-35 minuta i izvadite ga tek onda kada zabodena čačkalica izađe potpuno čista, a potpm ga ostavite da se potpuno ohladio

Priprema fila:

Umutite mikserom (istopljeni) maslac sa  puterom od kikirikija, postepeno mu dodajući šećer, neutralnu pavlaku i vanila ekstrakt. Smanjite brzinu miksera sa srednje na najnižu, i, mutei fil dodajte šolju izmrvljenih bombona.

Na ohlađeni kolač nafilujte krem i ukrasite ga šarenim čoko-kikiriki bombonama. Uživajte!

 

peanut-butter-lovers-cake08

 

 

 

Share This: