Vreme je za bioskopsku romantiku: počinje prikazivanje filma “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”!

od Imaginarijum 0

 

Premijerom filma “Ana Karenjina, Sećanja Vronskog”, zakazane za danas u 20h u Dvorani Kulturnog centra, počinje bioskopski život spektakularne, epske priče o velikoj ljubavi. Veliko interesovanje brojnih gledalaca potvrđuje i potpuno rasprodata sala Dvorane Kulturnog centra za premijerno prikazivanje.

DSC_0148

Film, koji je pripreman i sniman četiri godine, pokazaće svu veličinu ruske kinematografije i veličanstvenu ljubavnu priču koja je i danas inspiracija mnogima, pa i slavnom reditelju Karenu Šahnazarovu koji će povodom premijere biti gost Beograda.

 

Radnja filma “Ana Karenjina, sećanja Vronskog”odvija se u vreme rusko-japanskog rata, u Mandžuriji. Glavni hirurg ruske vojne  bolnice spašava život nekolicini ranjenih oficira, među njima i grofu Vronskom. Kada sazna za njegov identitet odlazi u bolnički stacionar i saopštava mu da je surova igra sudbine i da mu je baš on spasio život, jer grofa smatra odgovornim za tragediju njegove porodice.

DSC_0047-1

 “Moje ime je Sergej Karenjin, gospodine Vronski, jedini sin Ane Karenjine”. Ne gajeći bilo kakve iluzije i ne očekujući odgovore, mladi Karenjin Vronskom postavlja pitanje koje ga muči celog života: šta je nateralo njegovu majku na kobni čin? Posle kraćeg oklevanja Vronski odlučuje da ispriča svoju priču o tragičnoj ljubavi sa Anom Karenjinom. Vronski se vraća u prošlost, i sa Aninim sinom deli sećanja čiji je zatočenik trideset godina, zapažajući da se ljudi sećaju samo onoga čega žele da se sećaju. Anu Karenjinu i Vronskog igraju Elizaveta Boyarskya I Kirill Grebenshchikov.

Film “Ana Karenjina, sećanja Vronskog”, od sutra će se naći na redovnom  repertoaru u preko 40 bioskopa širom zemlje!

Ana Karenjina poster

Share This: