U ulozi renesansnog imenjaka: Leonardo Di Kaprio tumačiće lik Leonarda Da Vinčija!

od Imaginarijum 0

Potvrđeno je: Leonardo Di Kaprio igraće glavnu ulogu u filmu o Leonardu da Vinčiju, jednom od najvećih slikara i polihistora u istoriji čovečanstva! Ostvarenje o najvećem geniju Renesanse produciraće Di Kapriova filmska kompanija Appian Way, poznata po filmovima “Zatvoreno ostrvo” i “Avijatičar”, a ono što ovaj projekat čini posebno interesantnim jeste podatak da je upravo legendarni Da Vinči poslužio Di Kapriovim roditeljima kao inspiracija za njegovo ime, što je 43-godišnji Oskarovac potvrdio  2014. u intervjuu datom za magazin NPR: 

635929921059029007-756695330_maxresdefault

“Tokom medenog meseca u Firenci, moji roditelji posetili su i čuvenu galeriju Ufizi. Posmatrajući jednu od izloženih Da Vinčijevih slika, moja majka, koja je tada bila u drugom stanju, po prvi put je osetila moje pokrete u stomaku, što je otac, koji je i sam slikar, prepoznao kao znak da više ne postoji dilema oko toga kako bi trebalo da se zovem”.

 

leonardo-dicaprio-national-geographic

Iako glumačka ekipa i zvaničan datum otpočinjanja filmskog seta još uvek nisu poznati javnosti, spekuliše se da je termin za pad prve klape planiran za početak 2018. godine, a do tada, svim Leovim fanovima pruža se prilika da 21. oktobra na National Geographic kanalu pogledaju Di Kapriov ekološki dokumentarac “Pre poplave” iz 2016, koji govori o klimatskim promenama i načinima sprečavanja njihovih fatalnih posledica.

 

Share This: