728x90-IMAG-NEW  

Čokoladni višnja tart za sve 18+ sladokusce

od Imaginarijum 0

cokoladni-kolac-sa-visnjama-recepti-gastro-imaginarijum-lifestyle-magazin-srbija

Obožavate domaće slatkiše, posedujete ličnu kartu, a uz to vašim nepcima najviše prija neodoljiva kombinacija crne čokolade i višnje? Potpuno smo sigurni da će vam se sa našim posebnim čoko tartom sa višnjama i likerom dogoditi istinska ljubav na prvi zalogaj! Ovo sočno i neodoljivo cherry zadovoljstvo nežne alkoholne arome savršen je način za ublažavanje dobro poznatog bluza koji sa sobom nosi svaki početak stresne i naporne radne nedelje, a ovo su sastojci neophodni za njegovu pripremu:

Za višnje:

  • 400g očišćenih višanja
  • 50ml likera od višnje
  • 50ml vode

Za čokoladnu koru:

  • 170g brašna
  • 30g kakao praha
  • 100g putera
  • 1/4 šolje šećera u prahu
  • 1 žumance
  • 3 kašike hladnog mleka

Za fil:

  • 300g slatke pavlake
  • 200g crne čokolade
  • 1 kašičica vanilin šećera
  • 2 cela jajeta

 

Dark-Chocolate-and-Cherry-Tart-Anisa-Sabet-The-Macadames-4

  1. Priprema višanja: U malom tiganju pomešajte višnje, liker i vodu i kuvajte 10 minuta dok višnje ne omekšaju. Sklonite sa vatre i ostavite višnje u likeru minimum 4 sata.
  1. Priprema kore: Zagrejte rernu na 180°C. Sjedinite brašno, kakao i šećer, pa ovoj suvoj mešavini dodajte žumance i koje ste prethodno mikserom umutili sa puterom. Pomešajte sastojke i rukama umesite testo za tart i ostavite ga neko vreme u frižideru. Kada je rerna dovoljno zagrejana a testo ohlađeno, izvadite ga iz frižidera i raširite ga u kalup za tart (prečnika 23-26cm) koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Ubacite tart u rernu i pecite oko 25 minuta.
  1. Priprema fila: U dubokom zagrejanom tiganju istopite na pari crnu čokoladu i lagano mešajući dodajte joj blago umućena žumanca sa ekstraktom vanile. U drugoj činiji mikserom umutite slatku pavlaku i sjedinite je smesom istopljene čokolade, jaja i vanile. Dobijenom filu dodajte malo proceđenog likera.
  1. Priprema tarta: Izvadite tart iz rerne, premažite filom i oivičite višnjama. Vratite u rernu na 15 minuta, kako bi fil dobio nežno hrskavu teksturu. Ohlađeni tart služite uz kuglu slatke pavlake. Bon appétit!

Dark-Chocolate-and-Cherry-Tart-Anisa-Sabet-The-Macadames-17-4

 

 

Share This: