728x90-IMAG-NEW  

Servirajte savršeno sočnu piletinu “cacciatore”!

od Imaginarijum 0

piletina-recepti-cacciatore-gastro-recepti-kuvanje-imaginarijum-lifestyle-magazin-srbija

Ukoliko ste pobornik zdrave ishrane, verujemo da vam se veoma često događa da ostanete bez inspiracije u momentima kada na kraju napornog radnog dana na svom tanjiru poželite zdrav, proteinima bogat obrok  za čiju pripremu nije potrebno biti veliki kulinarski virtuoz. Sočna, šarena i fantastične mediteranske arome, piletina cacciatore je recept koji ćete obožavati, kako zbog neodoljivog ukusa, tako zbog činjenice da vas od seckanja sastojaka do serviranja deli tek nešto više od 30 minuta.

Za pripremu piletine cacciatore za 4 osobe biće vam potrebno:

  • 4 očišćena pileća filea
  • 2 kašičice soli
  • 1 kašičica mlevenog bibera
  • 1/2 šolje brašna
  • 3 kašičice maslinovog ulja
  • 1 veća crvena paprika
  • 1 iseckani crni luk
  • 3 iseckana čena belog luka
  • 3/4 šolje belog vina
  • 1 konzerva pelata
  • 3/4 šolje pilećeg bujona
  • 3 kašičice kapara
  • 1 1/2 kašičice origana
  • 1/4 šolje svežeg bosiljka
  • 10-15 zelenih maslina, očišćenih i iseckanih

tmp_PrejXb_ded9162a20cdecc1_chicken3

Začinite pileći file solju i biberom. Uvaljajte svaki file u tanak sloj brašna.

Zagrejte maslinovo ulje u tiganju i ubacite pileće filee. Pržite svaku stranu po 5-6 minuta, a potom meso prebacite na tanjir. U tiganj u kom ste prethodno pržili meso ubacite papriku, crni i beli luk, i dodajte soli i bibera po želji i dinstajte na srednjoj temperaturi oko 5 minuta. Dodajte vino, prodinstajte uz mešanje oko 3 minuta a potom u tiganj ubacite pelat, bujon, kapar, masline i origano.

Vratite pileće filee u tiganj sa sosom i dinstajte ih još 20-ak minuta na tihoj vatri kako bi dobro upili aromu povrtnjeg sosa.

Koristeći metalnu hvataljku, izvadite meso i stavite na tanjir. Prelijte povrćem iz sosa i pospite svežim bosiljkom. Uživajte!

 

Share This: