Sve što treba da znate o novim iPhone modelima telefona

od Imaginarijum 0

U prepunoj dvorani “Steve Jobs” teatra, kompanija Apple predstavila je uz iPhone8 i iPhone 8 plus, revolucionarni iPhone X, uređaj koji je proizvođač najavljivao kao najveću tech inovaciju nakon 2007. i lansiranja prvog modela ovog kultnog pametnog telefona.

bSRktkqTURBXy9hOWZmYWM4ZDc3ODNlNmY1MTlhZGJkMDI2NjMxNDY0NC5qcGVnkZUCzQJsAMLD

Model poseduje “super retina” ekran u koji je, u cilju veće oštrine i kvaliteta slike, ugrađena OLED tehnologija, a ono po čemu se razlikuje od svojih prethodnika jeste odsustvo Home dugmeta za otključavanje, koje se sada, zahvaljujući Face ID tehnologiji za prepoznavanje lica vlasnika obavlja jednostavnim pogledom na ekran.

142226-phones-news-apple-unveils-iphone-x-with-super-retina-display-and-face-id-image1-6bibokfrov

Ova inovacija biće korišćena za animirane emotikone “Animoji”, koje je od sada moguće kontrolisati mimikom sopstvenog lica. 

Screen Shot 2017-09-13 at 10.52.10 AM

Baš kao i iPhone 7, nova “desetka” otporna je na vodu i prašinu, a koristi Qi tehnologiju bežičnog punjenja, preko staklene poleđine uz koju će, prema rečima predstavnika Apple kompanije, baterija telefona trajati i do “dva sata duže od ajfona 7”.

iPhone-8-retail-package

Telefon će se naći na tržištu od 3. novembra i biće dostupan u crnoj i beloj boji po ceni od 999 dolara za verziju od 64 GB, odnosno 1.150 dolara za verziju od 256 GB.

Proizvođač je najavio i novi AirPower, dodatak za punjenje zahvaljujući kom će korisnik biti u mogućnosti da istovremeno aktivno puni čak tri Apple uređaja nove generacije.

iPhone-X-concept-AR-Gabor-Balogh-1

Uz revolucionarni iPhone X, predstavljeni su i iPhone8 i 8 plus koji imaju novi A11 Bionic čip sa šest jezgara koji se od sada prvi put mogu koristiti odjednom.

Novi iPhone 8 ima kameru rezolucije 12 megapiksela, opciju snimanja 4K videa u 60 fps i Full HD snimanje u 240 fps. iPhone 8 Plus takođe ima dve kamere, rezolucije 12 megapiksela, sa unapređenim portretnim modalitetom, kao i bokeh efektom. iPhone8 je prvi telefon dizajniran za virtuelnu stvarnost putem kamere: opcija Augmented Reality omogućava korisniku ulazak u igru, projektujući AR modele u realan svet, a igrice su prvi u nizu načina na koji će se proširena realnost putem unapređene iPhone kamere koristiti u budućnosti.

Cene ovih modela su od 699 i 799 dolara, u verzijama od 64 GB memorije, a biće dostupni od 22. septembra.

 

 

Share This: