Top model Đurđa Stojiljković: trčanje je najbolja priprema za svetske modne piste

od Imaginarijum 0

Nedelja mode u Njujorku uveliko je u toku na nekoliko ekskluzivnih lokacija, a posle događaja u „Velikoj Jabuci“ mesec mode se nastavlja i u drugim svetskim metropolama. Naša poznata manekenka i svetski top model Đurđa Stojiljković biće jedna od glavnih zvezda na brojnim revijama, pa tako za nekoliko dana odlazi prvo u Madrid, a zatim i u Milano.

Pre polaska na ove velike modne događaje, Đurđa je stigla da poseti beogradski adidas Runners  događaj, održan ovog vikenda na stadionu Tašmajdan, povodom pokretanja trkačke zajednice u Srbiji. Tada je bilo reči o mnogim zanimljivim temama, uključujući i priču o tome na koji način održava vitku liniju i kako se sprema za brojne revije koje je čekaju u narednom periodu.

Djurdja Stojiljkovic 02

Jedna od mojih tajni je trčanje. To je nabolji work out, odnosno vid vežbanja kada je reč o održavanju linije, ali je prvenstveno dobro za srce i sveopšte zdravlje. Naše telo je naš hram i treba ga čuvati. Zato redovno trčim, baš jutros sam vežbala, a barem tri puta nedeljno nalazim vreme za ovu aktivnost, posebno pred revije. To mi pomaže da nađem fokus i da se opustim – istakla je lepa manekenka.

Đurđa, koju u svetu još zovu i Georgina zbog lakšeg izgovora, u svetu mode postala je prepoznatljiva po svojim oštrim crtama lica, izraženim jagodicama i senzualnim usnama. Iako je svesna da joj je njena neobična lepota pomogla da osvoji svetske piste, ona ipak zastupa tezu da je zdravlje najvažnije u životu.

STU_8765

Znam da mnogim mladim ljudima kao što sam ja zdravlje nekad nije bitno, već razmišljaju o trenutku, kako da se zabave i uživaju. Ali, kad prođete neke stvari u životu i upoznate ljude, shvatite da je na kraju zdravlje jedino ono što nam ostaje – objašnjava ona.

Naša poznata manekenka podržala je pokretanje adidas Runners zajednice u Beogradu.

Ova trkačka zajednica je do sada postojala u Tokiju, Berlinu, Parizu i drugim gradovima u kojima sam imala prilike da radim, a od sada je osnovana i u Beogradu, što mi je posebno drago. Reč je o klubu i pokretu koji šalje snažnu poruku, a to je da kroz trčanje svako može da postane najbolja verzija sebe – zaključuje Đurđa.

 foto: adidas RUNNERS

 

 

Share This: