Nova IKEA aplikacija zauvek će promeniti način na koji birate i kupujete nameštaj!

od Imaginarijum 0

Iako je mnogi od nas još uvek povezuju sa tehnologijama koje viđamo u naučnofantastičnim i neo noir filmovima, virtuelna realnost u poslednjih nekoliko godina predstavlja sastavni deo naše svakodnevnice, a od ove jeseni ona vam omogućava i novo iskustvo IKEA kupovine, u potpunosti  lišeno rizika od pogrešnog izbora boja, oblika i dimenzija nameštaja i kućnih aksesoara.
apple-arkit-virtual-furniture-ikea-place-app-10

 

 

 

IKEA Place je revolucionarna aplikacija za čiju je izradu korišćena najnovija Apple tehnologija, omogućava korisnicima da prilikom kupovine IKEA komada provere kako se oni uklapaju u enterijer, a to je moguće učiniti jednostavnim pozicioniranjem kamere na željeni deo prostora. Aplikacija će zatim nadograditi odgovarajuću sliku i poravnati željeni artikal u prikaz korisnika, čime se u potpunosti rešavate neprijatnih iznenađenja kod kuće i kajanja nakon kupovine prevelike drečave sofe za koju ste bili uvereni da je kao stvorena za ugao vaše dnevne sobe.

 

apple-arkit-virtual-furniture-ikea-place-app-9

IKEA Place aplikaciju moći će da koriste isključivo korisnici iPhone mobilnih uređaja, a biće dostupna za preuzimanje od oktobra ove godine, nakon lansiranja iOS 11 verzije Apple ARKit programskog okvira iz kog je proistekla.

 

 

 

 

Share This: