Probajte da se zaustavite na jednom parčetu ove neodoljive tiramisu pite!

od Imaginarijum 0

Ukoliko ste neodlučni oko izbora deserta kojim biste sa pravom merom zasladili lenji nedeljni dan, predlažemo vam da to učinite fantastičnom tiramisu pitom, čokoladnom verzijom čuvene italijanske poslastice koju jednostavno i brzo možete pripremiti po našem receptu.

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-3-3

 

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 250g okruglih čokoladnih keksića
  • 100g istopljenog neslanog putera
  • 1/2 šolje jake espreso kafe
  • 250ml neutralne pavlake
  • 600g kvalitetne izlomljene crne čokolade

Za fil:

  • 375 slatke pavlake
  • 180g maskarpone sira
  • kakao za dekoraciju

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-33-4

 Biskvit:

Ubacite keksiće i puter u blender i miksujte dok ne dobijete fine mrvice. Nežno pritiskajući smesu, izmrvljeni keks stavite u pleh prečnika 25cm pa ubacite u frižider na 4 sata.

U srednje dubokom tiganju, na pari, pomešajte kafu i neutralnu pavlaku. Kada smesa proključa, ubacite čokoladu. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na par minuta, a potom izmešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ovom smesom prelijte ohlađeni biskvit.

Maskarpone fil:

Dobro umućenu slatku pavlaku i maskarone ubacite u fišek za ukrašavanje poslatica (poželjno je da prečnik otvora za filovanje ne bude veći od 1.5 i sitnim kružnim potezima filujte čokoladirani biskvit. Kolač pospite kakaom i služite odmah. Bon appétit!

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-5-11

 

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-25-1

 

 

 

 

 

Share This: