Probajte da se zaustavite na jednom parčetu ove neodoljive tiramisu pite!

od Imaginarijum 0

tiramisu-pita-kolaci-recepti-kuvanje-poslastice-imaginarijum-lifestyle-magazin-srbija

Ukoliko ste neodlučni oko izbora deserta kojim biste sa pravom merom zasladili lenji nedeljni dan, predlažemo vam da to učinite fantastičnom tiramisu pitom, čokoladnom verzijom čuvene italijanske poslastice koju jednostavno i brzo možete pripremiti po našem receptu.

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-3-3

 

Potrebno je:

Za biskvit:

  • 250g okruglih čokoladnih keksića
  • 100g istopljenog neslanog putera
  • 1/2 šolje jake espreso kafe
  • 250ml neutralne pavlake
  • 600g kvalitetne izlomljene crne čokolade

Za fil:

  • 375 slatke pavlake
  • 180g maskarpone sira
  • kakao za dekoraciju

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-33-4

 Biskvit:

Ubacite keksiće i puter u blender i miksujte dok ne dobijete fine mrvice. Nežno pritiskajući smesu, izmrvljeni keks stavite u pleh prečnika 25cm pa ubacite u frižider na 4 sata.

U srednje dubokom tiganju, na pari, pomešajte kafu i neutralnu pavlaku. Kada smesa proključa, ubacite čokoladu. Sklonite sa vatre i ostavite da se ohladi na par minuta, a potom izmešajte mikserom dok ne dobijete glatku smesu. Ovom smesom prelijte ohlađeni biskvit.

Maskarpone fil:

Dobro umućenu slatku pavlaku i maskarone ubacite u fišek za ukrašavanje poslatica (poželjno je da prečnik otvora za filovanje ne bude veći od 1.5 i sitnim kružnim potezima filujte čokoladirani biskvit. Kolač pospite kakaom i služite odmah. Bon appétit!

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-5-11

 

Tiramisu-Pie-Anisa-Sabet-The-Macadames-25-1

 

 

 

 

 

Share This: