Bliži se jesen, vreme je za čizkejk od bundeve!

od Imaginarijum 0

Kraj avgusta za sladokusce koji obožavaju jesen znači samo jedno: dolazi vreme ukusnih poslastica sa opijajućim mirisom cimeta i zrelog slatkog voća! Ukoliko se i vi radujete skorom dolasku ovog šarenog godišnjeg doba, naš predlog za vaš “slatki sat” dolazi u obliku brzog čizkejka sa bundevom serviranog u čaši, koji ne zahteva pečenje i za čiju pripremu (za 6 osoba) su vam potrebni sledeći sastojci:

Za bazu:
• 9-10 komada keksa po izboru
• 4 kašike istopljenog putera
• 2 kašike belog šećera
• 2 kašike žutog šećera

Za fil:
• 220g maskarpone sira
• 1 konzerva bundeve ili 150 g izblendirane sveže bundeve sa kašikom šećera
• 1/3 šolje šećera
• 1 kašičica cimeta
• 1 kašičica mlevenog muskatnog oraha
• 220 g pripemljene i ohlađene slatke pavlake

Za dekoraciju:
• 1 šolja slatke pavlake
• prstohvat muskatnog oraha

U blenderu sameljite keks i pomešajte sa istopljenim puterom i šećerom pa dobijenu smesu raspodelite na svako dno pripremljene čaše.
U drugoj velikoj posudi mikserom izmešajte maskarpone sir, pripremljeni krem od bundeve, šećer, cimet i muskatni orah. Smesu sjedinite sa slatkom pavlakom, a potom je ubacite u fišek i nafilujte u svaku čašu. Čaše sa bazom od keksa i filom ubacite na tri sata u frižider. Kada fil bude dovoljno ohlađen, izvadite čaše iz frižidera, svaku nafilujte slatkom pavlakom i ukrasite prstohvatom muskatnog oraha. Uživajte!

a1a9d72c68cbf43e_c837330a_edit_img_pinterest_post_image_file_38770503_1444852264_No_Bake_Pumkin_Cheesecake_2_PINTEREST

Share This: