Saznajte više o Prvom Rok kampu za devojčice!

od Imaginarijum 0

Ukoliko u svom okruženju imate muzički darovitu devojčicu za koju otkrivanje dobrog rok zvuka kroz pevanje, sviranje i komponovanje  predstavlja nesicrpan izvor radosti i zadovoljstva, vreme je da se upoznate sa domaćim muzičko- mentorskim projektom Rok kamp za devojčice!

Prvi Rok kamp za devojčice u ovom delu Evrope održaće se od 21. do 27. avgusta 2017. godine. U saradnji sa Opštinom Vračar, kamp će se održati na obroncima Avale, u dečjem odmaralištu “Šuplja stena”. Kamp će okupiti 30 devojčica uzrasta od 10 do 14 godina, iz cele Srbije koje će tokom 7 dana uz pomoć 8 mentorki pohađati radionice osnova sviranja klavijature, gitare, bas gitare ili bubnjeva, koje će birati prema svojim interesovanjima. Tokom trajanja kampa devojčice će uz pomoć mentorki formirati male bendove koji će poslednjeg dana, 27. avgusta imati javni nastup za porodicu, prijatelje, partnere događaja, medije i sve zainteresovane posetioce.

id395fb_cover-600x228

Poziv za prijave biće otvoren od 4. do 18. juna 2017. godine, kada će biti poznata procedura i svi uslovi za učešće. Sve neophodne informacije biće objavljene na sajtu femix.info, kao i Facebook stranici Rok kampa za devojčice.

Promocija konkursa biće 6. juna, u kafeu Ljutić, na benefit žurci Sestre to rade najbolje 11 u organizaciji Rekonstrukcija ženskog fonda. To će biti prilika za upoznavanje sa timom koji stoji iza organizacije Rok kampa za devojčice, druženje, rešavanje bilo kakvih nedoumica u vezi sa konkursom, i prikupljanje preporuka, ideja i donacija koje će doprineti što uspešnijoj realizaciji Kampa.

id417Za_sajt

Projekat je zasnovan na Girls Rock kampovima koji se već decenijama održavaju širom sveta i pilot projektu bubnjarskih radioniica uspešno realizovanih 2015. u Beogradu, Smederevu i Pančevu, a novčano je nagrađen i podržan na konkursu „Superste” ERSTE banke u Srbiji u novembru 2016. godine. Tim rok kampa čine: Selena Simić, bubnjarka i komunikološkinja, Olga Boškov i Maša Peruničić, antropološkinje, i Tamara Kojić i Tatjana Nikolić, menadžerke u kulturi. Manifestacija je nevladina, neprofitna i nepartijska inicijativa mladih okupljenih u Organizaciji za promociju aktivizma OPA, osnovanoj 2004. godine u Beogradu, i posvećene programima u oblasti kulture, medija, omladinskih aktivnosti i rodnoj ravnopravnosti. Program FEMIX koji podstiče kulturno i umetničko izražavanje mladih žena sprovodi se od 2010. godine.

Trenutno je u toku prikupljanje ostatka novčanih sredstava potrebnih za realizaciju kampa, te stoga organizatori pozivaju sve zainteresovane kompanije, institucije, organizacije i pojedince da podrže projekat u skladu sa svojim mogućnostima. Više informacija o projektu kao i o načinima saradnje možete saznati putem mejla femixinfo@gmail.com ili kontaktiranjem vođe projekta Tatjane Nikolić na 064 3901 877.

rok_kamp_za_devojcice_logo (1)

 

 

 

Share This: