5. Goethe FEST u Beogradu, Novom Sadu i Nišu

od Imaginarijum 0

Pod sloganom „Reality Bites“, u Beogradu, Nišu i Novom Sadu, održaće se 5. Goethe FEST, a ljubiteljima filma ponudiće odabrane filmove sa Berlinala 2016. i najvažnije aktuelne dobitnike Nemačke filmske nagrade.

Pored miljenika publike „Fack ju Göhte 2“,  srpsku publiku ove godine očekuje i film Doris Derije „Pozdravi iz Fukušime“, kao i mlada zvezda Jela Haze („4 kralja“ i „Fack ju Göhte“). Tu je i jedini nemački film iz takmičarske konkurencije Berlinala 2016  „24 nedelje“  Ane Zore Berahed, koja koristi dokumentarističku kameru, a umesto profesionalnih glumaca angažuje „prave“ medicinske radnike. Film „Fric Bauer protiv države“ bavi se značajnim istorijskim događajima.

Reality Bites“ – u aktuelnim nemačkim filmovima realnost je sveprisutna, a često i bolna. Oni se bave odrastanjem, nadom i beznađem, ljubavnim i političkim aferama, kulturnim i seksualnim identitetima, a često i izbeglištvom. Sve u svemu, realnost je u nemačkoj filmskoj fikciji danas prisutnija no ikad.

Ulaznice za beogradske projekcije mogu se kupiti po ceni od 250 RSD na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, a više o programu festivala možete saznati OVDE.

 

unnamed-copy

 

agonie_plakat_hinterkoepfe_screenklein_jan16

Program Beograd:
6.-12.10.2016
Dvorana Kulturnog centra,
Kolarčeva 6

Program Novi Sad:
13-19.10.2016.
Kultutni centar Novog Sada,
Katolička porta 5

Program Niš:
24-29.10.2016.
Niški kulturni centar,
Stanoja Bunuševca bb

ddsdm

 

fjg2

Share This: